Мезотерапия с ампули колаген възвръща младостта на кожата

06/07/2011, by clinic, in целулит, 0 comments

Mезотерапия с колаген възвръща младостта на кожата като постига стягане, намаляване на бръчките и целулита!

Колагенът е най- широко разпостранения протеин в човешкото тяло. Високото съдържание на колаген в кожата /74%/ определя значимостта му за кожните структури. Здраво преплетените колагенови нишки създават „колагенова решетка”, която е природна опорна мрежа, придаваща контурност, стегнатост и опора на кожата. С напредването на възрастта, целостта на колагеновите фибри се уврежда. Кожните слоеве изтъняват, колагеновите и еластинови фибри се износват, редуцират, интоксикират и дефрагментират. Тези и други процеси като прекомерно излагане на слънце, лошата хидратация, екологичното замърсяване, отслабената оксигенация, натрупване на свободни радикали са причини за отпускане, поява на бръчки и стареене на кожата.

За кожата е необходима колагенова терапия, която ефективно, физиологично и без нежелани реакции да възстановява и поддържа колагеновите фибри.

GUNA колагенова мезотерапия възвръща младостта на кожата като постига стягане, тонизиране, освежаване, овлажняване, редуциране на бръчките, целулита и мастните натрупвания.

Мезотерапията с колаген на проф. Леонело Милани, в сътрудничество с лаборатории GUNA е представена от два продукта GUNA MDTISSUE / лице/ и GUNA MD MATRIX / тяло /; тя поддържа и възстановява колагеновите фибри, действа като бариера срещу свободните радикали и като цяло забавя стареенето на кожата. Към основната колагенова формула са прибавени няколко забележителни поддържащи компоненти с природен произход, които са от голямо значение за съхранение младостта на кожата и за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в структурите на кожата, там където това е необходимо.

Програмата GUNA MDTISSUE подпомага намаляване видимите признаци на състаряване на кожата, намаляване появата на бръчки, овлажняване на състарената кожа. Освен колаген този продукт съдържа витамин С, който стимулира синтеза на колаген, витамин В1, В2, В6 и така наред с изглаждането на бръчките се повишават хидратацията и антиоксидантната защита. Курсът е от 10 инжекции. Процедурата не е болезнена и почти без видими наранявания.


Програмата GUNA MDMATRIX подпомага намаляването на мастните натрупвания, намаляването на целулита и изглаждане на портокаловата кожа. Продуктът съдържа колаген, лимонена киселина и витамин В1, така се активира метаболизма на клетъчно ниво. Освен отслабващ ефект се получава и известен детоксикиращ ефект. Кожата е изгладена и стегната. Курсът е от две третирания през първите две седмици , последвани от едно третиране седмично до постигане на ефект/ средно 8 – 10 седмици.

Колагеновата мезотерапия се комбинира с всички процедури прилагани в естетичната медицина като хиалуронови филъри, ботулинов токсин, ревитализация, радиочестотен лифтинг и др. Може да се прилага през всички сезони.