безболезнена лазерна епилация

Elysion PRO


Лазерната епилация се предлага в световен мащаб като метод за отстраняване на нежеланото окосмяване повече от 20 години и се е доказала като абсолютно безвредна.

Как работи Elysion-PRO?

Диодният лазер на испанската фирма Cocoon Medical – Elysion (Елисион), премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фуликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на клетката без да увреждат кожата.
Процедурите позволяват ефективно премахване на косми дори от най- чувствителната кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите.

Elysion притежава развита и патентована охлаждаща система, която защитава кожата от високи температури наречена „crystal freeze”. Това е система за охлаждане на накрайника, която поддържа постоянно ниво на температурата от 6 градуса, фактор, който драстично намалява чувствителността на третиранара зона по време на процедурата.

Ефективна ли е лазерната епилация с Elysion-PRO?

 Върху кожата съществуват активни фоликули и по-малък процент неактивни. Фоликулите са подходящи за разрушаване, когато са активни – в анагенна фаза. Лазерната епилация с Elysion-PRO разрушава фоликула перманентно. Неактивните фоликули достигат фаза, в която могат да бъдат премахнати при следващите сесии на процедурата.

От колко процедури се нуждаете?

Броят на процедурите се влияе от ващия фототип, зоната на третиране и спецификите на всеки клиент. Те се определят от вашия специалист. Обикновено процедурите варират между 6 и 10.

Подходящ ли е Elysion-PRO за всички фототипове кожа?

Основното различие и предимство на Elysion (Елисион), е че третира много успешно и безопасно хора с по-тъмен тен на кожата, както и хора с по-светли косми. Епилацията е подходяща за всички зони и фототипове, прилага се през всички сезони (вкл. И лятото), като процедурата е безопасна и за кожи с тен. Нещо, което не беше възможна опция при епилациите от предишно поколение.

Имат ли странични ефекти процедурите с Elysion-PRO?

Манипулацията не е болезнена и е толерантна към кожата. Пациентите усещат загряване и леко боцкане. Страничните ефекти са минимални в зависимост от кожата, най-често се проявяват в зачервяване, което преминава бързо.

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата. Elysion-PRO не нарушава цялостта на кожата, а само на косъма, така рисковете са сведени до минимум.

Share the project with others: