Medik8


…….Medik8 е известен в цял свят бранд. Основател на Medik8 е Елиот Айзъкс – фармаколог, носител на 5 световни патента с приложение в козметологията. Създадените от него формули на активни, но щадящи кожата съставки са в основата на продукти, които имат незабавен, видим и дълготраен ефект и гарантирана ефикасност. Единственият начин да се създават ефективни продукти е да се осигурят биосъвместими с кожата активни съставки, които кожата “разпознава” и съответно отреагира.

Името Medik8 идва от първия продукт на марката – медицински крем против зачервяване съдържащ 0,8% витамин К. Лабораториите на Medik8 са в Лондон, а продуктите се предлагат в много страни по света. Medik8 предлага:

  • Активни продукти предназначени за борба със стареенето на кожата, съдържащи жизненоважните за кожата съставки: Витамин С, Витамин Е, Ретинол (Витамин А), Витамин B5, Витамин В3, Витамин К, Епидермален фактор на растежа, AHA/BHA, мощни антиоксиданти, слънцезащитни агенти и др.;
  • Продукти, предназначени да решават конкретни кожни проблеми с клинично доказани резултати;
  • Продукти, чиито активни формули не дразнят кожата и не предизвикват възпаления;
  • Висококачествени продукти в малки партиди, за да се гарантира качеството на продукта;
  • Екологично чисти технологии на производство .

…….Medik8 предлага разнообразни медицински процедури за лице, пилинг, процедури с дермаролер, терапии подходящи за всеки тип и различни състояния на кожата, както и високотехнологични продукти за домашна употреба.

Козметични процедури на Medik8

Indulgent Eye Ritual– Ексклузивна подмладяваща терапия за околоочен контур

…….Мощна клетъчна стимулация с жизненоважния за кожата витамин А и лек химически пилинг. Терапията ревитализира и озарява околоочната зона, стимулира производството на колаген и увеличава нивата на хиалуронова киселина в кожата. Повдига отпуснатата кожа на клепача, изглажда повърхността и изсветлява пигментацията, за да разкрие по-младежки вид на кожата. Medik8 използва система за доставка и по-добро проникване на активни съставки директно в кожните клетки без да предизвиква дразнене в деликатната околоочна зона.

Radiance Boosting Facial – Терапия против нежелана пигментация, за блестяща кожа и изравнен тен

…….Внимателно подбрани активни съставки в Cream Mask в комбинация с White Balance серум озаряват и изравняват тена на лицето. White Balance click на Medik8 предлага най-мощната форма на Kojic Acid. Стабилизираната формула на Витамин С серум осигурява защита от свободните радикали и обновява епидермалния слой на кожата. Кожата ви е нежна с равномерен тен и младежки блясък.

Age Defying Facial – Подмладяваща терапия за всеки тип кожа

…….Мощна клетъчна стимулация с епидермален фактор на растежа и жизненоважните за кожата витамин С, Е и А. Терапията възстановява еластичността и стимулира производството на колаген в дълбоките слоеве на кожата, повдига и оформя лицевия контур, изглажда фините линии и бръчици и видимо подобрява тургура. Растежните фактори са особено полезни в борбата със стареене на кожата. Епидермалните фактори (EGF) доказно увеличават броят на епидермалните клетки и производството  на колаген, еластин и хиалуронова киселина. Medik8 използва липозом система за доставка и по-добро проникване на активни съставки директно в кожните клетки.

Radness Calming Facial – Терапия за чувстителна и склонна към зачервяване кожа

…….Овлажнява епидермиса, подобрява еластичността, успокоява и намалява зачервяването на кожата. В процедурата се използват продукти обогатени с витамин С, витамин К и тепренон за укрепване и запечатване на спукани капиляри, успокоява възпалението и намалява риска от еритематозни кожни реакции. Препоръчва се за свръхчувстителни кожи с видими капиляри и склонна към зачервяване и възпаление кожа.

Pore Refining Facial – Дълбокопочистваща терапия за лице с анти-бактерално и противовъзпалително действие. Намалява размера на порите

…….Използвайки лечебните свойства на натуралните съставки – каолин и вулканична пепел, глина и фино смлян бамбук тази терапия почиства и ексфолира кожата, почиства порите, детоксикира отвътре и отвън. Терапията има за цел да нормализира мастната секреция, да премахне възпалението на кожата, да подобри нивото на хидратация и в същото време да изглади и тонизира кожата.

Deep Hydration Facial – Интензивна хидратираща и възстановяваща терапия

Възвръща жизнеността и еластичността на кожата като я хидратира в дълбочина. Богатата подхранваща Medimask Plus™ в комбинация с хидратиращия серум Hydr8™ B5 с високо съдържание на хиалуронова киселина, преобразяват кожата. Хидратират, изравняват тена, подхранват, тонизират и оставят копринено – гладък и сияен вид. С тази ефективна терапия постигаме максимални нива на влага в кожата, възстановяваме комфорта и естествения блясък.

Пилинги на Medik8

AgePeel – Anti-ageing Peel /pH 2.2 , общо съдържание на киселина 53% / – Фини линии и бръчки

Ефективната комбинация от киселина изглажда фините линии и бръчки, както и несъвършенствата по повърхността на кожата. Age Peel активира кожните клетки да произвеждат повече колаген и еластин. Стимулирането с химически пилинг може да увеличи производството на ключови елементи в клетките, които да спомогнат за възстановяването на блясъка, изглаждат и обновяват кожата. Препоръчителен курс 6 терапии, през 1 – 2 седмици.

WhitePeel – Depigmenting Peel /pH 2.2, общо съдържание на киселина 50% / – Пигментация (пигментни петна, мелазма, слънчеви увреждания…)

Най-ефективният начин за изсветляване тена на кожата, коригиране на тъмни петна и хиперпигментация е употребата на White Peel. Премахва от повърхността клетките богати на меланин и предотвратява образуването на нова пигментация. Специално разработена формула, за да предотврати щетите нанесени от слънцето върху кожата и да намали видимостта на пигментните петна. По-висока концентрация на млечна киселина се използва за да инхибира образуването на тирозиназа (ензим, отговорен за синтеза на меланин) при ниво на клетъчната ДНК, както и за повишаване на десквамацията на меланин от епидермиса. Фитиновата киселина е също ефективен депигментиращ агент, който се използва в терапевтична концентрация за намаляване съдържанието на меланин в кожата. Препоръчителен курс 6 терапии през 1 – 2 седмици.

BetaPeel – Anti-Acne Peel /pH 2.2, общо съдържание на киселина 49% / – Акне

Решава проблеми с акне и значително намалява риска от създаване на бъдещи огнища. Beta Peel противодейства на всички три фронта характерни за акнеичната кожа, като въздейства поотделно на : блокирани пори, комедони и възпаления. Beta Peel доставя голяма доза салицилова киселина директно в порите и космените фоликули, което намалява броя на блокираните пори  и изглажда повърхността на кожата. Азелаиновата киселина е антибактериален агент, високо ефективен срещу Propionibacterium – бактериите, които причиняват възпалително акне. В допълнение унищожаването на бактериите свежда до минимум всички съществуващи възпаления. Наред с тези действия, азелаинова киселина повлиява акнето, чрез нормализиране процеса на кератинизация и намалява образуването на комедони. Препоръчителен курс 6 терапии през 1 – 2 седмици.

EyePeel – Anti-ageing Peel /pH 2.2, общо съдържание на киселина 20% / – Околоочен пилинг

Областта около очите е деликатна и лесно уязвима. Кожата в тази зона е по-тънка и с по-малко мастни жлези, отколкото в останалата част на лицето и първите признаци на стареене се появяват именно там. Medik8 EyePeel е ултра-лек пилинг, но в същото време ефективен за третиране на фини линии и бръчки в зоната около очите, който подобрява регенерацията на клетките. Лактобионовата киселина, ключова съставка в пилинга е превъзходна многофункционална PHA /Поли-Хидрокси Киселина/, със забележителна способност да работи едновременно като ексфолиант, антиоксидант и овлажняващо средство. Бадемовата киселина и Млечната киселина са внимателно подбрани нежни AHA, които гарантират необходимото ексфолиране, прониквайки в дълбочина и в същото време не предизвикват възпаление и дразнене. Млечната киселина и Лактобионовата киселина също така работят за хидратиране на кожата и облекчават прекомерната сухота в зоната около очите. Medik8 EyePeel елиминира мъртвите кожни клетки, за да се разкрие по-гладка и подмладена кожа, изглажда фините линии и бръчки. Препоръчителен курс 6 терапии през 1 – 2 седмици.

Share the project with others: