Мезотерапия


Създател на мезотерапията е френският лекар д-р Мишел Пистор. През 1952 той за първи път я използва за лечение на травматологични и ревматологични заболявания. Мезотерапията е част от традиционната медицина и се практикува от много лекари по света.
Това е серия от микроинжекции в кожата. Убожданията са на равни разстояния от 0,5 до 2 см и на равни дълбочини от 1 до 10 мм при различните терапии. В кожата се инжектират активни вещества или коктейли от вещества като витамини, антиоксиданти, минерали, коензими, аминокиселини, нуклеинови киселини, хиалуронова киселина, антицелулитни коктейли. Инжектирането става със специален пистолет. Вкарването на продуктите с мезопистолет позволява точно дозиране на дълбочина и дозата медикамент, чрез което се спазва основния постулат в мезотерапията ”многобройни убождания, малко количество от веществото или коктейла”. В последните години има връщане към класическата мезотерапия чрез ръчни убождания. Активните вещества се инжектират директно в зоната на проблема, като по този начин се избягва тяхното системно действие. Различните видове коктейли целят подобряване храненето на кожата, на нейната текстура, стягане, предотвратяване образуването на бръчки, изглаждане, лифтинг и антицелулитен ефект.

В естетичната дерматология мезотерапията се използва при третиране на:
Целулит;
Стрии;
– Окапване на косата при алопеция;
– Хидратиране, стягане, и лифтинг на кожата на лицето и тялото;
– Подмладяване кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете;

Броят процедури се определя от проблема, тежестта му, медицинския протокол на фирмите производители на активни вещества. Продължителността на всяка процедура е около половин час. Провеждат се серии процедури, последвани от поддържащи терапии през няколко месеца. На местата на убожданията често се получават синини, по рядко зачервяване, оток, парене, сърбеж, или болка, които отшумяват за няколко дни.
Тази техника има редица предимстава, защото е сравнително бърза, има добра поносимост, сравнително трайни резултати, минимални странични действия.
Дали е подходящата за Вас техника се определя след консулт със специалист.

Share the project with others: