MD Codes


Какво представляват MD Codes™

MD Codes™ (медицински кодове) са разработка на бразилския пластичен хирург – д-р Маурицио де Майо – резултат на две десетилетия проучвания, разработки и клиничен опит.

Това са поредица от прецизни точки по човешкото лице, в които се инжектира хиалуронова киселина и ботулинов токсин за постигане на максимално ефективни и натурални резултати, за възвръщане на младежкото излъчване без хирургична намеса.

При всеки пациент последователността е специфична, като той може да не се нуждае от всички MD Codes™ – трябва да бъде оценен и третиран индивидуално.

MD Codes™ са разпределени за трите части на лицето:

•    долна трета – използват се 6 кода за оформяне овала, двойна брадичка, удължаване на лицето.
•    Средна трета – използват се 5 кода за промени в областта на бузите, с цел лифтиране, възстановяване на загубен обем и естествено младежко излъчване.
•    Горна трета – 3 кода, които се комбинират с инжектиране на ботулинов токсин.

Пациентите по принцип не са запознати с точните места на инжектиране. Лицето е механична структура от твърди и меки тъкани, които се нуждаят от опора, за да се справят с гравитацията. Например третирането в средната част на лицето за възстановяване на обема, може да подобри назолабиалната бръчка и границата долен клепач – средна част на лицето. MD Codes™ помагат на пациента да разбере защо подобряването  на целевата област може да бъде постигнато чрез третиране на съседни или отдалечени зони.

MD Codes™ са важно събитие в естетичната медицина

MD Codes™ – това е ФАКТ
Ф – финанси – пациентът има определен бюджет.
А – анализ – трябва точен анализ на лицето.
К – комуникация – изяснява се разликата между това, което пациентът желае и това, от което се нуждае.
Т – техника – прецизното и безопасно инжектиране помага за постигане на желаните резултати.

Какви продукти се използват

MD Codes™ са разработени за семейството на Vycross технологията на Juvederm на Алерган.
Vycross технологията представлява патентован баланс между късо и дълговерижната хиалуронова киселина, с ефективно свързване в здрава мрежа осигуряващо висока кохезивност, без да се променя формата му и без да мигрира.
Това са филърите с хиалуронова киселина
Juvéderm® VOLUMA
Juvéderm® VOLIFT
Juvéderm® VOLBELLA
Всеки от тях има специфична характеристика и предназначеност за инжектиране в конкретна зона.

Как действат VYCROSS продуктите

Технологията създава хомогенни гелове, които осигуряват естествено излъчване, дълготраен ефект (12-18 месеца) и предизвикват по-малко отоци след манипулацията. Лидокаинът като продуктово съдържимо осигурява комфорт на пациента при процедурата. Възможността за разнообразно приложение на семейството на VYCROSS , в комбинация с MD Codes™ бележи сериозен пробив в естетичната медицина. Заедно те допълнително усъвършенстват процедурите и задават нови стандарти. След като знаем, че всеки пациент желае да изглежда по възможно най-добрия начин, MD Codes™ са рецептата, а продуктите на VYCROSS дават най-добрите съставки, за да гарантират качеството и безопасността при всяка процедура.

Share the project with others: