Microdermabrasion


Микродермабразио или така нареченото диамантено полиране е бърза неинвазивна процедура прилагана за освежаване на кожата. Това е контролиран механичен пилинг, който ексфолира повърхностен слой от епидермиса. Най-често се прилага на лицето и шията, но може да се направи на всяка част от тялото.
Процедурата се извършва чрез използване на диамантени хипоалергенни дискове. Интензивността на процедурата се определя от качеството (фиността) на използваната глава , интензитета на вакуума, натиска, който упражнява терапевта, за да контролира нивото на проникване в кожата или преминаването няколко пъти през определен участък на увредена кожа, за да се усили ефекта.
Целта на процедурата е да се премахне роговият слой на кожата, т.е. той да бъде излющен. Най-външния слой на епидермиса се състои от 25 до 30 пласта мъртви клетки – бариерата за външните влияния. Той пропуска много малки молекули да проникнат навътре в епидермиса и дермата. Когато се нанасят кремове и лосиони, само минимална част от продуктите прониква през този слой. Затова обновяването на тези пластове е важно за доброто състояние на кожата. Колкото по-правилно се излющват тези мъртви клетки , толкова по-силен е ефекта от козметиката, която се ползва.

По време на процедурата мъртвите клетки се отстраняват по безболезнен начин, и това води до:
– клетъчна регенерация
– ускорява физиологичния процес на обновяване на кожата
– увеличава производството на колаген и еластин

Резултат от тази терапия е подобрение текстурата и вида на кожата, която придобива равномерен тен, изглежда по-здрава и сияйна. Препоръчително е да се направи курс от пет микродермабразио процедури, през седем – десет дни.

mahane na fotopodmladqvane i epilaciq ot cenite

Share the project with others: