Безиглена Мезотерапия – Guna Phoresis


Guna Phoresis- безиглена мезотерапия или революционен метод за възвръщане на младостта на Вашата кожа.

Какво представлява Guna Phoresis технологията ?
Апаратът GunaPhoresis действа на принципа на РЕЗОНАНСНА МАГНИТОФОРЕЗА, тоест чрез транскутанна (интрадермална) доставка на активни ингредиенти. Апаратът използва специален генератор на магнитно поле (ELF) с изключително ниски честоти (< 100 Hz) и нисък интензитет (< 100 Gauss), способно да увеличи пропускливостта на клетъчната мембрана. Специалното магнитно поле, генерирано от Guna Phoresis, не само въздейства на пропускливостта на мембраната в съответствие с добре познатите механизми на традиционната магнитна терапия (активиране на йонните помпи, повишаване на периферната циркулация, свързаният с нея локален прием на кислород и др.), но освен това въздейства и съгласно принципите на резонансната магнитотерапия.

Guna Phoresis позволява на оператора да регулира дълбочината на прилагане на електромагнитното поле на 3 различни нива, както следва:
• 0 (повърхностно)
• 1 (средно – около 15 mm дълбочина)
• 2 (дълбоко – около 30 mm дълбочина)

Как действа Guna Phoresis ?
GUNA MEDICAL DEVICES поддържат и възстановяват колагеновите фибри на съединителната тъкан. Терапията се извършва чрез въвеждането на ампули колаген MD-TISSUЕ. Това е новаторски инструментален метод за транскутанна доставка на GUNA MDs (Medical devices).

Целта на безиглената мезотерапия с ампули MD-TISSUE:
–         подпомага намаляването на видимите признаци на състаряване на кожата;
–         подпомага намаляването появата на бръчки;
–         подпомага овлажняването на състарената кожа.

MD-TISSUE е нов медицински препарат, разработен от GUNA с цел да помогне на жените и мъжете да изглеждат естествено no-млади, като хидратира, тонизира, освежава, стяга кожата и намалява появявата на бръчки и други признаци на нейното остаряване.

Необходим брой терапии:
Извършват се две терапии през първите две седмици, последвани от 1 третиране седмично до постигане на ефект (средно около 8 -10 седмици), след което поддържащо се продължава с едно третиране месечно.

Как се осъществява терапията Guna Phoresis?
Ампулата MD – Tissue се смесва с дермо-проводящ гел GUNA – Gel Beauty, след което се нанася върху кожата. Дермо-проводящият гел GUNA – Gel Beauty се препоръчва, тъй като е  опакован в херметизиран контейнер, което гарантира запазване на  органолептичните характеристики, микробиологична стабилност и невъзможност за замърсяване.
Препаратът MD-TISSUE е разработен от GUNA Laboratories на базата на съвременните знания за физиологичното остаряване на кожата, чрез иновативна SKA/Sequential Kinetic Activation/ технология, като по този начин осигурява един новаторски  физиорегулативен подход за запазване и възстановяване на кожата. Той възпира физиологичното остаряване на съединителната тъкан и действа като бариера срещу свободните радикали. Основният компонент на MD-TISSUE е колагена, който ефективно поддържа и възстановява колагеновите фибри на матрикса на съединителната тъкан, като по този начин осигурява качествена колагенова решетка – „биомрежа”, която придава контур, стегнатост и тонус на кожата и е основата върху която се надграждат всички останали структури. За да постигнат една още по-революционна формула, GUNA Laboratories са обогатили състава на MD-TISSUE с няколко забележителни поддържащи компонента:  аскорбинова киселина (витамин С), магнезий, пиридоксин хидрохлорид (витамин В6), рибофлавин (витамин 82), и тиамин хидрохлорид (витамин В1). Тези вещества рядко се срещат в естетичните формули, но са от голямо значение за съхраняване младостта на кожата. Освен това те спомагат за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в съответните структури на кожата, там където е необходимо, поради проявения тропизъм към тях.

Колагенът представлява основната компонента на съединителната тъкан. Неговото отслабване, разрушаване и интоксикация са основните причини за състаряването на тъканите и кожата. Когато човек остарява, епидермисът изтънява, вследствие на което бариерата задържаща влагата в кожата намалява, водейки до прекомерно изпаряване и изсушаване на кожата. При остаряването, броят на епидермалните клетки намалява приблизително с 10% всяка година, което възпрепятства нейното възстановяване и обновяване. Въздействията на остаряването върху дермалния слой са значителни, при което не само дермалният слой изтънява, но и колагеновите и еластинови фибри, допринасящи за еластичността на кожата се дефрагментират и износват. Тези промени предизвикват нейното сбръчкване и провисване. Освен това бръчките се причиняват от често мръщене, биологично стареене, силни слънчеви увреждания, пушене, лоша хидратация, замърсявания на кожата и различни други фактори. Промените предизвикани от вредното излагане на слънце, или тъй нареченото фотосъстаряване, включват суха, провиснала и вяла кожа и появата на бръчки.

Защо да изберем Guna Phoresis ?
Терапията е абсолютно безболезнена, атравматична  и изключително приятна.

Кой зони са походящи за обработване ?
Чрез GunaPhoresis може да се въздейства върху:
-лице;
-брадичка ;
-шия;
– благодарение на наличието на малък, точков накрайник може да се въздейства локално върху околоочния контур.

Времетраене  на терапията:
Терапията не отнема повече от времето за обедна почивка.

Share the project with others: