Кислородни терапии


Кислородът е необходим на организма, за да живее – тази истина е неоспорима, особено за хората, които се грижат както за здравето си така и за красотата си. Хората, живеещи в големите градове, работещи в затворени климатизирани помещения усещат недостиг на кислорода и в свободното си време предпочитат разходки навън. След разтоварването всеки човек би могъл да забележи разликата не само в общото си състояние, но и в състоянието на кожата си – подобряване на тена, гладкост, сияйност. Всичко това е резултат от въздействието на кислорода върху нашия организъм.
кислородни терапииДа се върнем на най-големия ни орган – кожата. Проникването на кислорода става чрез роговия слой, но ако там има прекомерно струпване на мъртвите клетки, по-дълбоките слоеве остават „гладни” и регенеративните процеси на клетките се забавят. За да стане този метод ефективен, учени физиолози съвместно с лекари  дерматолози разработват метод, наречен кислородна мезотерапия. Струя чист / 97-98% / кислород се впръсква  под специфично налягане, достигайки най-долните слоеве на кожата. Тъканите се насищат с кислород, който на клетъчно ниво активизира и регулира жизнените функции на кожата. Освен това е  установено, че по време на процедурата, кислородът не само прониква във всички слоеве, но и изпълнява функцията на проводник на нискомолекулярните съставки в козметичните средства /ако такива се използват по време на процедурата/. По аналогия с класическата мезотерапия,  козметичния продукт се струпва в дълбочина, образувайки депо, което постепено се разпределя равномерно, „хранейки” кожата.

Терапията с кислород почти няма противопоказания и е полезна за всички. Ефектът е изразен и дълготраен – стимулация на микроциркулацията на кръвта, подобряване тена на лицето, възстановяване  увредените клетки на дермата, тонизиране, укрепващ ефект върху антибактериалната защита на кожата /затова се препоръчва на хора, страдащи от акне/,  общо укрепващо действие върху целия организъм.

Share the project with others: