Плазмотерапия PRP – младостта е в моята кръв

10/09/2015, by clinic, in козметични процедури, 0 comments

В годините на истинско тъканно подмладяване, плазмата богата на тромбоцити е обещаваща алтернатива на хирургията, поради факта, че благоприятства протичането на безопасен и естествен оздравителен процес.

PRP е съкращение на Platelet rich plasma – плазма, обогатена с тромбоцити. От кръвта на пациента се извличат клетки и растежни фактори, които се прилагат в различни области на медицината. Тази плазма има свойството да стимулира регенеративните процеси в тялото и точно това свойство се използва в естетичната медицина. В процеса на стареене, под влиянието на редица външни и вътрешни фактори, лицето губи част от своя обем. Посредством инжектиране на PRP в определени зони се стимулира организма сам да възстанови този загубен обем. PRP е резервоар за растежни фактори, те се освобождават при активирането на Platelet rich plasma посредством контакт с екстрацелуларния матрикс. Веднъж активирани, растежните фактори предизвикват различни клетъчно-сигнални каскади, които ускоряват образуването на нови кръвоносни съдове, клетъчната пролиферация, диференциацията на стволовите клетки и тъканна регенерация на нов биоматрикс.

За да има добри резултати от процедурата, получената плазма трябва да има точно определен състав. Важно е да бъдат извлечени тези съставки, които наистина да повлияят върху регенеративните процеси в организма. Използването на специално създадени за целта техника и консумативи допринася за по-прецизно сравнение на резултатите от естетичните лекари по света. Новите технологични средства, създадени в тази област гарантират по-добри резултати от процедурата.

Regen Lab създадоха един наистина революционен продукт. Тяхната технология използва сепаративен гел, с който извличането на плазмата става по-бързо, по-прецизно и е необходима по-малко кръв. С методиката, използвана от Regen Lab много точно се контролира състава и концентрацията на получената плазма. По отношение на световния стандарт за състава на обогатена плазма, продуктът е на първо място. Той е преминал редица тестове за качество и може да бъде използван в целия свят, което е гаранция за качество и сигурност.

Плазмата, богата на тромбоцити представлява мощен източник на растежни фактори, които подпомагат възстановяването и подмладяването.

Методът се използва за третиране най-често на кожата на лицето, шията, деколтето, както и горната част на ръцете. Процедурата позволява да се третира и проблемната зона около очите, като се справя изключително добре с премахването на тъмните кръгове и фините бръчки. Методът е подходящ за всякакви възрасти и не е необходима специална подготовка. Няма риск от заразяване и алергични реакции, защото се използва собствената кръв на пациента посредством специални за това стерилни епруветки.