Урок за кожата с HydraFacial MD®

26/01/2017, by clinic, in HydraFacial, 0 comments

Вашата кожа е най-големият орган в тялото ви.

Всеки ден вашата кожа е изложена на въздействието на свободните радикали – като замърсяванията във въздуха, слънчевите лъчи и стреса. Всички те нанасят сериозни вреди на колагена и еластина в кожата ви, които от своя страна поддържат кожата свежа и млада.

Един от най-вредните свободни радикали са слънчевите лъчи. UVA лъчите имат една и съща сила всеки ден през цялата година.

Антиоксидантите противодействат на свободните радикали като ги хващат и разграждат, предпазвайки кожата от други увреждания.

15823359_980146858754030_7867256618062594678_n

HydraFacial използва някой от най-мощните антиоксиданти за регенерация на кожата като екстракт от китайска камелия, витамин А, Е, биотин и др.

  • Екстракт от листа на Китайска камелия –  силни антиоксидантни свойства, стимулира жизнените процеси в клетките, овлажнява, меко успокоява и премахва раздразнението, подобрява цвета на кожата.
  • Витамин А /Ретинил палмитат / – мощен антиоксидант подобряващ еластичността, овлажнява и намалява бръчките.
  • Витамин Е /Токоферол/ – „Витамин на кожата“, антиоксидант, който се бори и поправя щетите, нанесени от свободните радикали.
  • Биотин – Това е витамин В, който е един от отговорниците за здравия вид на кожата, заради ролята си в синтеза на мазнини, съществена за растежа на клетките.