BG EN RU
ботокс химичен пилинг антицелулитен масаж

Clinic Варна
Адрес: ул."Ян Палах"10
Палах Център, Ет.2

Телефон:
052/ 60 25 25
0886/ 60 25 25

Работно време:
Понеделник - Петък
от 11.00-19.00

Фотоепилация

 

Фотоепилацията е една от новите светлинни технологии, наложени на медицинския пазар, определяща съвременните стандарти в епилирането. Тя е определяна като един от най-ефективните методи за отстраняване на нежелано окосмяване.

Фотоепилацията действа на принципа на селективната фототермолиза. Тъканите притежават свойството да абсорбират светлина с определена дължина на вълната. Погълната от специални вещества „хромофори” /меланин, оксихемоглобин/, светлинната енергия се трансформира в топлинна, разрушава прицелните структури-избирателна фототермолиза.

Специални апарати излъчват широкоспектърна светлина, която чрез правоъгълни кристали се нанася на повърхността на кожата. Тази светлина е филтрирана, за да се избегнат увреждания. Светлинната енергия работи безвредно през епидермиса и дермиса, докато достигне космения фоликул. Компютърно програмирана тя се усвоява от натоварените с пигмент клетки. Светлинната енергия за кратко време се преобразува в топлинна, температурата на космения фоликул се повишава до точка на коагулация, което разрушава космопродуциращите клетки и се забавя по-нататъшния растеж на космите.

Програмата за обезкосмяване включва няколко процедури, зависещи от топографската зона, типа косми и типа кожа. Повторяемостта от процедури през равни интервали от време зависи от растежния цикъл на космите-фаза на растеж, на покой и на обратно развитие.