Филър и биостимулатор – Ellanse


Ellanse™ е синтетичен дермален филър, състоящ се от гел на водна основа от карбоксиметилцелулоза /СМС/, в който “плуват” гладки микросфери поликапролактон /PCL/.
Ellanse™ е иновативна технология с идея да се стимулира образуването на нов, собствен колаген за постигане на естествен, младежки вид и свежа, опъната и гладка кожа. Ellanse™ е предназначен и за запълване на обем, заличаване на бръчки и фини линии, лифтинг на лицевия контур, скулптуриране на лицето. Така той се явява в ролята на дермален филър и биостимулатор.
Ellanse™ е серия от дермални филъри с уникалната фунция “Регулираща дълготрайност”, което позволява да се избере продължителността на ефекта. Серията Ellance™ се предлага в четири варианта: Ellanse™- S /1 година/, Ellanse™- M /2 години/, Ellanse™- L /3 години/ и Ellanse™- Е /4 години/. Продуктите са биосъвместими, биорезорбируеми, нетоксични и немутагенни. Както поликапролактонът, така и карбоксиметилцелулозата са с отлични профили за безопасност, имат дългогодишна медицинска история и са сертифицирани в Европейския съюз и САЩ.
Механизмът на действие на Ellanse™ е свързан със стимулирана колагенова продукция, при попадане на поликапролактоновите микросфери след инжектиране на кожата в рамките на няколко месеца. След 1 – 4 години се постига напълно разграждане на инжектирания продукт чрез физиологични метаболитни процеси.
Ellanse™ може да се прилага в областта на скули, назолабиални и марионетни бръчки, брадичка, шия, деколте и ръце. Не може да се използва за инжектиране на устни, между веждите и клепачите. Апликация в същата зона може да се повтори след около два месеца поради риск от свръх обем. Няма противопоказания за съвместимо използване с хиалуронова киселина, ботокс и други естетични процедури.

Share the project with others: