MEDIK8 r-Retinoate® – Революция в anti-ageing грижата за кожата

12/05/2017, by clinic, in козметични процедури за лице | Новини Clinic, 0 comments

Новият луксозен “all-in-one” овлажнител r-Retinoate® на  е с изключително лека, бързо абсорбираща се текстура, с фин и деликатен аромат.  Специално разработен да се справя с всички признаци на стареене на кожата, като я оставя копринено гладка и идеално хидратирана.

r-Retinoate_web_banner_4-1

 

r-Retinoate®   олицетворява истински пробив в anti- ageing грижата за кожата. Капсулованата активна съставка в r-Retinoate®   е носител на множество световни патенти, като единствено Medik8 притежава ексклузивното право да я използва в козметични продукти за професионална грижа на кожата. Името на тази специална активна съставка е “Retinyl Retinoate”.

“Retinyl Retinoate” е хибридна молекула, съвсем нова за науката, получена чрез сливане на Retinoic Acid (eg. Retin-A, Tretinoin) и Ретинол. Тази нова молекула проявява свойствата на двете съставки, но с подобрени и усилени резултати в сравнение с Ретинола и без да се наблюдават страничните ефекти от Retinoic Acid.

Retinyl Retinoate е носител на множество награди свързани с технологичните иновации, включително Наградата на корейския президент за технологии.

Впечатляващото клинично проучване, публикувано в British Journal of Dermatology, показва че Retinyl Retinoate постига удивителни резултати. Тази активна съставка е по- ефективна от ретинол, дори в значително по-ниска концентрация. Но това е само началото на списъка с предимства.

FB-cover-photo-r-Retinoate-before-after-624x237

 

Други публикувани клинични проучвания разкриват още редица ползи на Retinyl Retinoate :

  • 8 пъти по- силен от ретинол
  • Има по-ниско ниво на дразнене в сравнение с ретинол, което го прави подходящ за всеки тип кожа, дори и чувствителна.
  • Фотостабилен е и може да се използва сутрин (препоръчителна е употрбата на SPF защита) и вечер.
  • Retinyl Retinoate видимо намалява нежеланата пигментация.
  • Retinyl Retinoate дава видими резултати за по-малко от 6 седмици редовна употреба.
  • Retinyl Retinoate видимо намалява несъвършенствата и осигурява здравословен блясък на кожата.

r-Retinoate®   е продукт, създаден от Medik8 след години на усилена научно-изследователска дейност, лабораторни изследвания и редица проучвания в сътрудничество с външни експерти в областта. Със сигурност просто добавянето на активната съставка Retinyl Retinoate към кремообразна текстура не би било достатъчно за получаването на иновативен продукт. Нужно е да бъдат преодолени многобройни предизвикателства, за да се разкрие пълния потенциал на активната съставка Retinyl Retinoate в готовата формула на продукта.