Ial System – Златен стандарт на биоревитализацията

09/06/2014, by clinic, in пълнители за бръчки, 0 comments

Биоревитализация е метод на интрадермални инжекции на немодифицирана хиалуронова киселина, с цел да се възстанови физиологичната среда и  да се нормализират обменните процеси в кожата, в резултата на което естетическият ефект се удължава и усилва с течение на времето, за сметка на възстановяването на собствените свойства на тъканта. За пръв път този термин бе използван от италианския професор А. Ди Пиетро , на конгреса в Милано през 2001г. по отношение на продукта Ial System.

Ial System е високопречистен препарат на основата на немодифицирана хиалуронова киселина от неживотински произход с концентрация 1.8% и молекулярно тегло около 1 млн Da.

След имплантиране в кожата, природната ХК лесно се разгражда и затова периодът на действието й е относително кратък. Изследвания, проведени в Италия от компания Fidia показаха, че колкото почеве е концентрацията на ХК и колкото почеве време се намира в кожата, толкова по-ефективно си взаимодейства с фибробластите.

Ial System ACP – в процеса на производство се използва технология на вътрешна естерификация или auto-crossilink. Благодарение на бавен катаболизъм / в сравнение с естесвената ХК / Ial System ACP остава по-дълго в тъканта и довежда до перманентна хидратация на кожата и още по-продължително стимулиране на фибробластните рецептори, подсилване на антиоксидантната защита, което позволява да се промени значимо прогнозата за стареенето на кожата.