Хидратация през студените месеци

15/01/2018, by clinic, in Без категория | козметични процедури за лице, 0 comments

 

През зимата кожата ни е изложена на множество неблагоприятни външни фактори. Пронизващите ветрове, екстремно ниските температури и намалената влажност понижават защитната бариера на повърхностния епидермален слой и по този начин намаляват регенеративните му способности. Това води до изсушаване и неприятно чувство за опъване.

 

 

Защо кожата има нужда от хидратация?

Кожата е най-големият орган в нашето тяло и 70% от нея са съставени от вода, значително, нали? Без вода клетките в нея не могат да функционират, еластинът и колагенът намаляват и така тя не може да изпълнява защитните си функции. Роговият слой на епидермиса, например, намалява до минимум загубата на вода от организма. Той предпазва по-дълбоко разположените тъкани от изсушаване и износване. Кожата е тази, която възпрепятства нахлуване на бактерии и токсични вещества в организма. Под влиянието на външните фактори, обаче, кожата ни губи вода и това води до дехидратация. Ако не се възстановява загубената вода рискуваме състоянието на кожата да се влоши.

4 процедури, подходящи за зимата зимата

Плазмолифтинг

Plasmolifting е уникална процедура, която се използва в естетичната медицина за регенериране, стягане и освежаване на кожата на лицето, шията, деколтето, околоочния контур. Процедурата представлява инжектиране на собствена кръвна плазма, обогатена на тромбоцити, бели кръвни телца и стволови клетки. За получаване на плазма, имаща високи терапевтични свойства, е необходима специална обработка на кръвта – центрофугиране в специализирани биотехнологични епруветки.

Seconde Peau – Регенерираща, изглаждаща и лифтинг процедура Втора кожа

Seconde Peau е лифтинг и регенерираща маска от нанофибри, съставена от 80% хиалуронова киселина на френската бутикова козметика Biologique Recherche. Предназначена е за състояния на кожата, белязани от годините или след акне, естетични медицински процедури /лазери и други/. Резултатите са свързани с намаляване на дълбоките бръчки, повдигане и изглаждане на чертите на лицето. Козметичната терапия възстановява и регенерира кожните слоеве, подобрява плътността и еластичността на кожата, ускорява клетъчното обновяване, прави текстурата на кожата по-гладка и сияйна.

Интензивна хидратираща и възстановяваща терапия Medik8

Терапията на англииската медицинска козметика Medik8 възвръща жизнеността и еластичността на кожата като я хидратира в дълбочина. Богатата подхранваща Medimask Plus в комбинация с хидратиращия серум Hydr8 B5 с високо съдържание на хиалуронова киселина, преобразяват кожата. Хидратират, изравняват тена, подхранват, тонизират и оставят копринено-гладък и сияен вид. С тази ефективна терапия постигаме максимални нива на влага в кожата, възстановяваме комфорта и естествения блясък.

Kолагенова мезотерапия Gunaphoresis 

Апаратът GunaPhoresis действа на принципа на резонансна магнитофорена, тоест чрез транскутанна (интрадермална) доставка на активни ингредиенти. GUNA MEDICAL DEVICES поддържат и възстановяват колагеновите фибри на съединителната тъкан. Терапията се извършва чрез въвеждането на ампули колаген MD-TISSUЕ. MD-TISSUE е нов медицински препарат, разработен от GUNA с цел да помогне на жените и мъжете да изглеждат естествено no-млади, като хидратира, тонизира, освежава, стяга кожата и намалява появата на бръчки и други признаци на нейното остаряване.